Това заяви руският външен министър в интервю за информационна агенция  

...
Това заяви руският външен министър в интервю за информационна агенция
 
Коментари Харесай

Западът разруши териториалната цялост на Украйна, казва Сергей Лавров

Това съобщи съветският външен министър в изявление за осведомителна организация

 

Именно западните страни унищожиха териториалната целокупност на Украйна, като признаха, че не имат намерение да извършват Минските съглашения. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за съветската осведомителна организация.

„ Когато съавторите на съветския президент Владимир Путин намерено признаха за Минските съглашения, че всъщност са го подвели и нямат желание да ги ползват, те бяха тези, които унищожиха териториалната целокупност на Украйна, за която толкоз непрекъснато се тревожат в този момент ”, сподели още Лавров.

Както означи Лавров, някогашният немски канцлер Ангела Меркел, някогашният президент на Франция Франсоа Оланд и някогашният президент на Украйна Петро Порошенко споделиха предходната година, че споразуменията от Минск „ са били нужни единствено за печелене на време, с цел да се попълнят военните арсенали на украинския режим против съветския федерация “.

" Ако те бяха спазили Минските съглашения, тогава териториалната целокупност на Украйна щеше да бъде обезпечена. Защото това беше тяхната същина: териториалната целокупност се възвръща посредством даване на специфичен статут на Донбас - Луганска и Донецка национални републики ", добави Лавров.

„ Мислите на западните дипломати, че Русия може да бъде победена, не им вършат чест ”, разяснява Лавров.

Според него киевският режим продължава да работи и да се държи по този начин, като че ли „ вика дупката “, а целият Запад повтаря в един глас „ нито дума за Украйна без Украйна “ и „ изискванията за започване на договаряния ще бъдат избран от украинския президент Владимир Зеленски.

„ Като цяло кръгът е затворен, това е безусловно задънена позиция и или не отразява съществуването на здрав разсъдък в главите на тези, които водят тази война против Русия, или отразява тяхната непоправима убеденост, че те ще победят Русия И двете „ несъмнено, не вършат чест на Запада и западните дипломати и мислители “, съобщи Лавров.

По-рано Зеленски повтори на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации своята по този начин наречена мирна формула за споразумяване с Русия, която не регистрира позицията на Москва. Става дума за цялостното евакуиране на съветските въоръжени сили от границите от 1991 година и връщането на Украйна на контрола върху „ изключителната икономическа зона “ в Черно и Азовско море. Изпълнението на тези условия, съгласно украинския водач, може да стане единствено основа за преустановяване на военните дейности.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова по-рано акцентира, че по този начин нареченият кротичък проект на Зеленски е друга методология на Съединени американски щати за разпалване на спор в Европа. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков означи, че изказванията на Зеленски за спокойно споразумяване са направени без да се вземат поради съществуващите действителности, предава lupa.bg.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР